Agenție de marketing specializată pe lead generation.

   0720 542 941   [email protected]

BlogStudii de cazPeste 1,5M RON (€300,000) în doar 45 zile

Peste 1,5M RON (€300,000) în doar 45 zile

Să aruncăm o privire comparativă din punct de vedere financiar și temporal între campaniile rulate în 2022 și 2023, pentru același client și exact aceeași perioadă: octombrie-noiembrie.

În 2022, cu agenția de atunci, clientul a cheltuit un total de 254.924 lei pe Meta și Google, sumă care s-a tradus în vânzări de 854.965 lei.

Tracking? Agentia din 2022 a spus pass la acest aspect.

Fast-forward în 2023, pentru noi bugetul a fost de 315.000 lei vizând ambele platforme, iar rezultatele sunt vizibile și detaliate în cele ce urmează.

Să despicăm cifrele puțin:

2022 (Agenția anterioară):

Buget Meta: 47,924 lei

Buget Google: 207,000 lei

Vânzări generate: 854,965

2023 (Pixer Agency):

Buget Meta: 98,351 lei

Buget Google: 215,800 lei

Vânzări generate: 1,500,000 lei

Acum, să vedem ce ne spun aceste sume:

Dublarea vânzărilor:

În 2023, sub îndrumarea Pixer Agency, vânzările au crescut la 1.5 milioane de lei. Această creștere reprezintă nu doar o îmbunătățire în termeni numerici, ci și un indicator al eficacității campaniilor de marketing. Este important să subliniem că dublarea vânzărilor, în contextul unui buget comparabil, reflectă o aliniere mai bună a strategiilor cu obiectivele de business ale clientului.

Eficiență maximă:

Comparând bugetele apropiate din 2022 și 2023, observăm că am reușit să generăm un randament semnificativ mai mare al investiției. Aceasta sugerează o îmbunătățire a selecției canalelor de marketing, precum și a eficacității tacticii de targeting și mesajelor. Eficiența obținută indică o înțelegere a pieței țintă și a comportamentului consumatorilor, dar si rezultatul unei consultanțe personalizate pe care o oferim fiecărui client cu care colaborăm.

Strategie optimizată:

Rezultatele obținute de Pixer Agency nu sunt doar rezultatul unei investiții financiare, ci mai ales al aplicării unei strategii de marketing bine gândite. Schimbarea focusului de la campanii de trafic la campanii orientate spre conversii, combinată cu testarea extensivă a vizualurilor și identificarea segmentelor de piață profitabile, a contribuit semnificativ la creșterea vânzărilor.

Perioadă identică:

Analiza performanței în aceeași perioadă a anului (octombrie-noiembrie) pentru doi ani consecutivi oferă o bază de comparație echitabilă și relevantă. Aceasta permite evaluarea impactului direct al schimbării strategiilor de marketing și a managementului agenției asupra performanței de business. Comparând aceste perioade identice, putem vedea clar efectul direct al abordărilor diferite.

Strategii și optimizări:

În 2023, Pixer Agency a adoptat o abordare strategică diferită față de agenția precedentă din 2022, care se concentrase pe campanii de trafic. Schimbarea a constat în orientarea către campanii axate pe conversii și achiziții. Acest focus a dus la eficientizarea bugetului de marketing și a crescut rata de conversie.

Beneficiile acestei abordări includ:

Eficiența comparativă cu toate campaniile de trafic anterioare, deoarece am vizat direct generarea de vânzări, contribuind astfel la o utilizare mai optimă a resurselor de marketing. Prin identificarea și targetarea segmentelor de piață profitabile, noi am reușit să creștem semnificativ rentabilitatea investițiilor (ROI). Această focalizare pe segmente cheie ne-a permis să direcționăm resursele către audiențe cu potențial mai mare de conversie, rezultând într-o eficiență îmbunătățită a bugetului și o performanță generală sporită.

Tehnici utilizate:

  • Testărie extinse de creative și vizualuri: am experimentat o varietate de stilurivizuale, jucându-ne cu diferite imagini, culori și mesaje. Acest proces ne-a permis sădeterminăm cu ce rezonează cel mai bine cu publicul nostru, optimizând astfelimpactul fiecărui anunț.
  • Identificarea segmentelor de piață profitabile: ne-am concentrat pe analizareadatelor pentru a identifica nișele de piață care aduc cele mai mari venituri. Acest lucrune-a ajutat să redirecționăm resursele către cele mai profitabile segmente,maximizând astfel rentabilitatea campaniilor noastre.
  • Campaniile PMAX (Google): aceste campanii, care combină mai multe tipuri deanunțuri, ne-au oferit o vizibilitate maximă pe Google. Am folosit PMAX pentru aatinge un public diversificat, ceea ce a contribuit semnificativ la succesul vânzărilor.
  • Folosirea intensivă a Google Display pentru retargeting: în lunile noiembrie șidecembrie, ne-am concentrat pe reangajarea utilizatorilor care au vizitat anteriorsite-ul clientului nostru. Această strategie ne-a permis să creștem șansele deconversie, reîntorcându-i pe vizitatori înapoi la noi pentru a finaliza achizițiile.

Să aruncăm o privire detaliată asupra rezultatelor noastre din Meta și Google Ads în ultimele trei luni:

Pentru Facebook Ads, am avut un buget de 98.351 lei și ce credeți? Am avut 333 de conversii și vânzări de 584.346 lei. Asta înseamnă un cost mediu pe vânzare de 295 lei, nu e rău, nu? CTR-ul de 1,21% și un reach de peste 1.19 milioane ne arată că am ajuns în atenția publicului.

Pe Google Ads, lucrurile au stat așa: cu 215.800 lei cheltuiți, am obținut 703 conversii și vânzări de 394.100 lei. Costul mediu pe vânzare a fost de 307 lei. CTR-ul de 1,97% și un reach de peste 11.51 milioane arată că am avut rezultate bune și pe Google.

Total Meta (3 luni)

Suma cheltuita (lei): 98,351 lei

Număr de conversii înregistrate: 333

Total valoare comenzi (lei): 584,346 lei

Cost per vanzare (lei): 295 lei

Numar click-uri (unice): 42,228

CTR General %: 1,21%

Reach: 1,198,415

CPM (COST PER MILE): 20,71 lei

Total Google (3 luni)

Suma cheltuita (lei): 215,800 lei

Număr de conversii înregistrate: 703

Total valoare comenzi (lei): 394,100 lei

Cost per vanzare (lei): 307 lei

Numar click-uri (unice): 221,100

CTR General %: 1,97%

Reach: 1,1510,000

CPM (COST PER MILE): 22,12 lei

Concluzii și implicații:

  1. Eficientizarea bugetului: aici, povestea e despre cum am făcut mai mult cu aproape la fel. E ca și cum ai găsi o metodă mai inteligentă de a face cumpărături, unde fiecare leu contează. Am analizat fiecare aspect al campaniilor noastre pentru a ne asigura că fiecare cheltuială aduce maximul posibil. Nu e vorba întotdeauna despre a reduce costurile, ci de a cheltui mai inteligent. Am lucrat pentru a optimiza anunțurile, targetarea și conținutul, astfel încât fiecare pas să fie calculat și eficient. Asta ne-a permis să extindem impactul fiecărui leu investit, transformând un buget similar în rezultate mult mai mari.
  2. Importanța conversiilor: aici am avut o schimbare majoră de strategie. Ne-am mutat focusul de la aducerea unui flux mare de vizitatori la transformarea lor în cumpărători. E ca și cum am schimbat strategia de joc la pauză și am marcat gol după gol. Tranziția de la campaniile axate pe aducerea traficului la cele care se concentrează pe conversii a fost ca un upgrade major. Prin concentrarea pe conversii, am început să valorificăm fiecare interacțiune cu clientul, transformând vizitele pe site în oportunități reale de vânzare.
  3. Segmentarea țintită și testarea vizualurilor: am disecat piața pentru a găsi acele grupuri specifice de clienți care sunt cel mai probabil să răspundă pozitiv la campaniile noastre. Pe lângă aceasta, am testat o varietate de vizualuri – de la imagini și culori la tipografii și layout-uri. Acest proces creativ și analitic ne-a permis să aflăm ce atrage cu adevărat atenția publicului nostru, asigurându-ne că fiecare anunț este nu doar văzut, ci și memorat.

Așadar, am jucat strategic și ne-am asigurat că fiecare leu cheltuit contează. Prin analiza datelor, optimizarea vizualurilor și segmentarea țintită, am reușit să maximizăm impactul investiției și să dublăm vânzările, astfel că adaptabilitatea sunt cheia succesului într-o piață în continuă schimbare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Agenție de marketing specializată în generarea de noi clienți.

Despre Pixer