Agenție de marketing specializată pe lead generation.

   0720 542 941   [email protected]

BlogStudii de cazDe la 0 la 2,115,315 RON CA (€426,273.41)  în doar 12 LUNI

De la 0 la 2,115,315 RON CA (€426,273.41)  în doar 12 LUNI

Începutul unui business cu o cifră de afaceri de 5,468 RON poate părea modest, dar în contextul creșterii explozive a industriei panourilor solare la nivel național, și cu o strategie de marketing bine pusă la punct, potențialul de creștere este enorm.

Noi, cei de la Pixer Agency, am preluat un client în prima lună a anului 2022, într-un moment în care afacerea era la începuturi, fondatorul fiind singurul angajat. Afacerea se concentra pe vânzarea și instalarea panourilor solare, atât pentru uz rezidențial cât și industrial.

Am construit o strategie de marketing detaliată și personalizată, țintind specificațiile serviciilor oferite de clientul nostru în industria menționată.

Recunoscând potențialul uriaș al Facebook Ads, am ales această platformă ca pilon central pentru a atrage atenția și interesul potențialilor clienți. Acest mediu ne-a permis să ne adresăm eficient atât segmentului B2B, cât și celui B2C, fiecare cu nevoi și comportamente diferite.

Am început prin a defini clar publicul țintă, înțelegând nevoile, interesele și comportamentele lor pe platformă.

Pentru B2B, ne-am axat pe afaceri interesate de sustenabilitate și eficiență energetică, în timp ce pentru B2C, am țintit proprietarii de locuințe conștienți de beneficiile pe termen lung ale panourilor solare. Prin segmentare detaliată și mesaje personalizate, am reușit să atragem atenția și să stimulăm interesul pentru serviciile oferite.

În cadrul segmentului industrial (B2B), am implementat trei tipuri principale de campanii, fiecare cu un obiectiv specific:

  1. Campanii de lead generation: acestea au fost coloana vertebrală a strategiei noastre B2B. Am folosit formularul integrat în Facebook pentru a colecta informații de la companii interesate. Fiecare întrebare din formular a fost gândită să ne ajute să înțelegem nevoile și să calificăm lead-urile, asigurând că timpul echipei de vânzări este folosit eficient.
  1. Campanii de apeluri: pentru a facilita o conexiune directă și rapidă, am implementat campanii care încurajează apelurile telefonice. Acest lucru a fost deosebit de util pentru discuții complexe, unde dialogul direct poate clarifica rapid întrebările și poate accelera procesul de vânzare.
  1. Campanii de engagement: înțelegând importanța construirii unei comunități și a menținerii acesteia, am rulat campanii care încurajează interacțiunea. Prin postări, am reușit să creăm o bază de urmăritori loiali și interesați, pregătiți să discute despre avantajele panourilor solare.

Fiecare tip de campanie a fost monitorizat și ajustat în mod constant pentru a asigura performanța optimă și returnarea investiției. Prin aceste metode, am reușit nu doar să atragem atenția asupra afacerii, ci și să cultivăm relații de încredere cu clienții.

Panouri Fotovoltaice – Segment Industrial B2B

Am investit 17,134.73 RON în campaniile pentru segmentul industrial, cu scopul de a atrage companii interesate de soluții sustenabile precum panourile solare. Această investiție a generat rezultate remarcabile:

  • Leads: am obținut 106 lead-uri de calitate la un cost mediu de 95,12 RON/lead. Aceasta indică eficiența tacticilor de targetare și calitatea conținutului, care a reușit să atragă companii serios interesate de produsele vândute.
  • Apeluri telefonice: am înregistrat 275 de apeluri telefonice la un cost mediu impresionant de doar 17,92 RON/apel. Acest fapt demonstrează că mesajele au reușit să stimuleze o acțiune directă și imediată, un indicator al interesului real și al intenției de cumpărare.
  • Interacțiuni: campaniile au generat 7,881 interacțiuni la un cost de doar 0.27 RON/interacțiune

Panouri Fotovoltaice – Segment Rezidential B2C

Pentru segmentul rezidențial, am cheltuit 70,062.42 RON și am obținut rezultate, demonstrând eficacitate în abordare:

  • Leads: am obtinut 1,952 de lead-uri la un cost mediu de 25 RON/lead. Acest număr indică faptul că mesajele și ofertele au rezonat puternic cu proprietarii de locuințe interesați de panouri solare.
  • Apeluri telefonice: am înregistrat 615 apeluri telefonice la un cost mediu de 34 RON/apel. Acest lucru sugerează că oamenii nu doar că au văzut ad-urile, dar au fost și suficient de interesați pentru a iniția un dialog direct.
  • Interacțiuni: am obținut 45,910 interacțiuni cu un cost de aproximativ 0,0005 RON/interacțiune

Design și calificarea lead-urilor:

Graphic design:

Ne-am concentrat pe crearea unei identități vizuale distincte și atractive pentru clientul nostru. Înțelegând că vizualul joacă un rol crucial în deciziile de achiziție, am început cu o analiză amănunțită a tendințelor de design și a strategiilor competitorilor. Această înțelegere ne-a permis să identificăm oportunități pentru a ne diferenția.

Am început un întreg proces creativ pentru a dezvolta o serie de elemente grafice care să comunice eficient valorile și avantajele panourilor solare. De la alegerea culorilor care să evoce energie și sustenabilitate, la crearea de layout-uri curate care facilitează înțelegerea rapidă a mesajului, fiecare detaliu a fost gândit pentru a capta atenția și a stimula interesul. Am testat și optimizat continuu aceste designuri în campaniile noastre pentru a asigura că nu doar atrag privirile, dar și convertesc.

Formular de contact: 

În ceea ce privește formularul de contact, în loc să ne bazăm pe formularele precompletate automat, care adesea nu filtrează eficient lead-urile, am decis să cerem utilizatorilor să introducă manual informațiile. Acest mic detaliu face o mare diferență în calitatea lead-urilor în sine. Ne asigurăm că fiecare persoană care completează formularul este cu adevărat interesată și dispusă să dedice timp pentru a introduce informațiile necesare. Acest pas a ajutat nu doar la calificare mai bună a lead-urilor, dar a și crescut șansele ca acestea să fie mai aproape de a face o achiziție.

Concluzie:

Acest studiu de subliniază cât de crucială este adaptabilitatea și o înțelegere aprofundată a pieței în obținerea unor rezultate notabile. Eforturile noastre nu au fost doar despre implementarea unor strategii de marketing, ci despre crearea unei sinergii între nevoile afacerii, design și tehnologii avansate. Rezultatele obținute în cele 12 luni reflectă o combinație de cunoștințe, experiență și dedicare, demonstrând că o abordare concentrată și bine executată poate duce la creștere și succes în orice industrie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Agenție de marketing specializată în generarea de noi clienți.

Despre Pixer