Agenție de marketing specializată pe lead generation.

   0720 542 941   [email protected]

BlogStudii de caz1.4M EUR în stomatologie: de la consultații la conversii

1.4M EUR în stomatologie: de la consultații la conversii

Strategii digitale, zâmbete reale

În 2023, am colaborat cu o clinică de stomatologie, investind strategic 189,800 RON în publicitate. Împărțirea bugetului a inclus 51,6k RON pe Google Ads și 138,2k RON pe Meta Ads. Această investiție a generat un număr semnificativ de leads – 1800 prin Meta și 680 prin Google. Remarcabil este saltul cifrei de afaceri de la 350.000 Euro în 2022 la 1.400.000 Euro în 2023, o dovadă a succesului strategiei propuse și implementate de noi.

 • Perioadă analizată: 1 ianuarie – 31 decembrie 2023
 • Total cheltuieli publicitare: 189,800 RON (aproximativ 38,000 Euro)
 • Investiții Google Ads: 51,6k RON
 • Investiții Meta Ads (cont principal): 94,9k RON
 • Investiții Meta Ads (cont secundar): 43,3k RON
 • Leads prin Meta: Aproximativ 1800
 • Leads prin Google: Aproximativ 680
 • Cifra de afaceri 2022: 350.000 Euro
 • Cifra de afaceri 2023: 1.400.000 Euro
 • Nisa: Stomatologie
 • Pozitionare: Clinică de top cu aparatură ultra-modernă

Strategia de marketing

Strategia de marketing pentru această clinică de stomatologie a fost concepută cu grijă pentru a maximiza investițiile și a atrage un număr semnificativ de clienți noi, dar am ținut cont și de calitatea lead-urilor în sine. Procesul a fost realizat prin combinarea tuturor tool-urilor de marketing digital și automatizări, cu o abordare orientată spre clienți.

Crearea pachetului de start

Inițiativa noastră principală a fost dezvoltarea unui pachet de start care includea consultatie, o igienizare dentară și un plan de tratament personalizat. Acest pachet a fost proiectat nu doar pentru a oferi o valoare reală pacienților, dar și pentru a-i introduce în universul serviciilor oferite de clinică. Scopul a fost creșterea interesului potențialilor clienți și încurajarea lor de a experimenta serviciile clinicii.


Pachetul a fost structurat astfel încât să ofere o experiență completă a serviciilor clinicii, de la consultatie până la planificarea tratamentului. Prin aceasta, clienții au avut ocazia să experimenteze profesionalismul, competența și tehnologia avansată disponibilă în clinică, ceea ce a contribuit la construirea încrederii și la luarea deciziei de a continua tratamentul cu clinica.


Rezultatele acestei strategii au fost semnificative, cu o creștere notabilă a numărului de clienți noi și a interesului pentru serviciile clinicii. Pachetul de start a funcționat ca un catalizator în stabilirea relației dintre clinică și noi clienți, generând un efect de lungă durată asupra cifrei de afaceri și a reputației clinicii.

Focus pe Landing Pages

Am dezvoltat landing pages personalizate și optimizate spre vânzare. Ne-am gândit să transformăm fiecare landing page într-o poveste interesantă care să-i prindă pe vizitatori. Design-ul? Fresh și prietenos, cu imagini precis alese. Iar textul Scriem ca și cum am vorbi cu un bun prieten – clar, direct și explicit.

Nu ne-am limitat doar la a spune „Avem cele mai bune servicii!”. Am împachetat totul într-o ofertă completă și complexă. Call to action-urile nu erau doar niște butoane plictisitoare, ci invitații calde de a face pasul următor – o programare, o consultație, cunoașterea echipei.

Design grafic

Echipa noastră de design grafic a lucrat pentru a crea materiale vizuale care să atragă atenția în social media. Multe teste au fost efectuate pentru a determina ce designuri funcționează cel mai bine pentru a opri scroll-ul utilizatorilor și a-i direcționa pe landing pages.

Am experimentat cu o gamă largă de stiluri vizuale, de la grafică minimalistă și curată la scheme de culori vibrante și elemente grafice îndrăznețe, dar toate in stransă legatură cu brand book-ul clientului nostru. Scopul a fost de a găsi acel echilibru perfect care să reflecte nu doar identitatea brandului clinicii, ci și să vorbească direct publicului nostru țintă. Pe lângă aspectul vizual, ne-am concentrat și pe mesajele transmise prin aceste designuri. Fiecare imagine a fost concepută pentru a transmite un mesaj clar și convingător despre serviciile clinicii, încurajând pacienții să afle mai multe.

Am reușit să captăm atenția pacienților în social media, să îi implicăm și să îi transformăm în pacienți ai clinicii, demonstrând puterea unui design grafic bine gândit și executat.

Automatizări de Email și SMS

Pentru a optimiza procesul de conversie și a menține un contact constant cu potențialii clienți, am implementat un sistem de automatizări email și SMS. Acest sistem a facilitat confirmarea programărilor și reamintirea acestora, crescând astfel rata de prezență la consultatii.

 • După înscrierea pe landing page
  Odată ce un pacient se înscria pe landing page, sistemul nostru îi trimitea imediat un
  SMS și un email de confirmare. Acest prim pas asigura pacientului că procesul a fost
  un succes și că va fi contactat în curând pentru programare. Această comunicare
  promptă și clară a fost esențială pentru a construi încredere și pentru a face tranziția
  pacientului către pasul următor cât mai fluidă posibil.
 • Contactarea și programarea
  Clinica prelua informațiile pacientului și îl contacta pentru a stabili o programare.
  Acest pas era esențial pentru a transforma lead-urile în vizite reale la clinică. Prin
  telefon, echipa clinicii putea răspunde oricăror întrebări suplimentare și putea ajuta
  pacientul să aleagă cel mai convenabil timp pentru vizită.
 • Pre-programare
  Pacienții primeau remindere automate prin SMS și email cu 3 zile, 24 de ore și 3 ore
  înainte de programarea lor. Această metodă a redus semnificativ numărul de
  neprezentări, asigurându-se că pacienții își amintesc de angajamentul lor. Aceste
  remindere au fost concepute pentru a fi concise, dar prietenoase, menținând un ton
  profesionist.
 • Solicitarea de review-uri post-consultatie
  La câteva ore după consultatie, pacienților li se trimitea un SMS, invitându-i să lase un
  review al experienței lor. Această abordare a ajutat la creșterea numărului de recenzii
  pozitive pe Google, ceea ce a avut un impact pozitiv asupra reputației clinicii și a
  încrederii potențialilor noi pacienți. Solicitarea de feedback era atât o oportunitate de
  a strânge recenzii, cât și un mod de a demonstra angajamentul clinicii pentru
  satisfacția pacienților.

Promovarea serviciilor premium

Deși am pus accent pe pachetul de start, am promovat și servicii premium precum “Sparks” și “Invisalign”, soluții ortodontice moderne ce oferă pacienților aliniatoare transparente și confortabile, oferind o alternativă estetică și mai puțin invazivă față de bretelele tradiționale.

În plus, am inclus în portofoliul nostru și “fatete dentare”, care reprezintă o soluție estetică excelentă pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului, fiind ideale pentru corectarea unor probleme precum dinții decolorați sau inegal aliniați. Pentru promovarea acestor servicii premium, am creat campanii de marketing bine stabilite, care au subliniat beneficiile distincte ale fiecărui tratament. Aceste campanii au inclus design-uri noi și mesaje convingătoare, folosind imagini de înaltă calitate, dar și testimoniale.

Promovarea echilibrată a serviciilor de bază și a celor premium a permis clinicii să atingă diverse grupuri de clienți, de la cei care caută îngrijire de bază, la cei interesați de tratamente mai sofisticate. Prin aceasta, am reușit să creștem cifra de afaceri și să consolidăm poziția clinicii în piața de profil.

Concluzie

Uitându-ne înapoi la 2023 în colaborare cu această clinică, putem spune cu mândrie că a fost un an fantastic, plin de leads și creștere. Ne-am pus toată creativitatea într-o strategie de marketing mixtă, punând accent pe servicii de bază și pe cele premium.

Rezultatele? O creștere extraordinară a cifrei de afaceri și o mulțime de zâmbete frumoase. Acest succes ne-a arătat că, atunci când te concentrezi pe nevoile clienților și combini metode smart marketing cu un serviciu de top, poți atinge rezultate incredibile. Ne-a reamintit că fiecare detaliu contează, de la landing pages atrăgătoare, până la sms-urile prietenoase de reminder.Rezultatele obținute în cele 12 luni reflectă o combinație de cunoștințe, experiență și dedicare, demonstrând că o abordare concentrată și bine executată poate duce la creștere și succes în orice industrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Agenție de marketing specializată în generarea de noi clienți.

Despre Pixer